Home Limburg MVV éénvoudig door naar derde ronde KNVB beker

MVV éénvoudig door naar derde ronde KNVB beker

MVVMVV Maastricht heeft dinsdagavond vrij éénvoudig de derde ronde van de KNVB beker bereikt. In Tiel werd de plaatselijke amateur-eersteklasser TEC met 1-3 verslagen.

MVV had het eerste half uur al het beste van het spel, al kwam dit niet tot uitdrukking in de score. Tot de 38e minnut toen Nathan Rutjes in het strafschopgebied werd neergelegd. Di Maria liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoorde vanaf elf meter de 0-1.

Nadat Sven van Ingen van TEC in de 40e minuut tegen zijn tweede gele kaart opliep en dus met rood van het veld moest, liep MVV Maastricht voor de rust nog vrij gemakkelijk uit naar 0-3. Eerst was het wederom Di Maria die zijn tweede doelpunt aantekende door een voorzet van rechts mooi in te koppen en drie minuten later was het weer raak door een goal van Sven Braken. Hierdoor was de wedstrijd eigenlijk bij rust al gespeeld.

In de rust pleegde trainer Tini Ruijs twee wissels en kwamen zowel Mark Veldmate en Michael La Rosa in het veld. Het eerste kwartier gebeurde eigenlijk heel weinig al was de beste kans nog in de 57e minuut voor Dennie van Binsbergen van TEC, maar Bram Castro redde de bal knap. MVV vond de 0-3 stand wel welletjes en het leek er heel erg op dat ze zich al spaarde voor de competitiewedstrijd a.s. vrijdag tegen Fc Emmen. Dit resulteerde in de 68e minuut in een doelpunt voor de thuisploeg. Nehemia Sanaky maakte de 1-3.

Ondanks dat TEC de gehele tweede helft met een man minder speelt had de club uit Tiel het beste van het spel. Dit resulteerde ook in een aantal kleine kansen maar de aansluitingstreffer werd niet gevonden.

MVV vond het wel prima zo. Het doel, het bereiken van de derde ronde, was bereikt.